Sfaturi Utile

Terorismul

La ora actuală adevărata amenințare vine din partea terorismului. Aceasta este forma de violență cea mai dificilă de combătut.

Pentru a putea combate și face față acestei agresiuni internaționale care indirect împinge omenirea spre al «Treilea război Mondial», cu sau fără voința marilor puteri, fiecare cetățean are datoria să observe și să semnalizeze autoritățiilor competente toate evenimentele suspecte din jurul său. Acest instinct de observare trebuie indus populației încă din școlile primare. Trebuie sa invățăm să observăm și să ne pese de ceea ce se întâmplă în jurul nostru! Mai devreme sau mai tarziu Indiferența Ucide!

Atentie: dacă un obiect suspect este reperat, misiunea voastră constă doar în semnalizarea acestuia și îndepărtarea trecătorilor. Nu faceți pe eroul jucând de-a specialistul în deminaj. Cea mai mică inițiativă de mișcare sau îndepărtare a obiectului poate cauza ireparabilul, punând în pericol nu doar viața voastră dar și a celor din jur.

Terorismul
Mafia

Mafia

Sunt foarte rare cazurile în care o persoană privată ajunge să fie ținta mafiei. Aceste organizații, sunt în majoritatea cazurilor atrase de câștigurile mari ca: rețelele de droguri, prostituție, arme, jocuri de noroc, etc. dar și de marile societăți care pot fi obiectul unui șantaj mafiot.

Nu încercați să combateți singur o astfel de organizație, cu siguranță veți pierde. Singura soluție este chemarea în ajutor a profesioniștilor în domeniul securității și prevenirea servicilor oficiale care pot juca un rol disuaziv dar nu neapărat determinant în intimidarea organizației.

Banditismul

Fiți atenți la anturajul dumneavoastră, statisticile arată că marea majoritate a actelor de violență, crimă, furturi, răpiri, etc. sunt premeditate sau chiar realizate de apropiați ai victimei. Foarte rare sunt cazurile în care agresorii acționează la întâmplare fără a avea informații precise.

Dacă aveți dubii cu privire la anturajul vostru, preveniți autoritătile sau faceți apel la profesioniști privați care prin simpla lor prezență joacă un rol disuaziv, intimidând în marea majoritate dintre cazuri agresorii potențiali. Cu siguranță aceștia vor renunța la planurile inițiale.

Banditismul
Banditismul

Agresorul solitar

Dacă sunteți victima unui agresor care vă cere cheile de la mașină, portofelul, poșeta, etc. nu încercați să rezistați. Agresorul poate să devină violent, și nu merită să vă riscați viața. Observați-l bine pentru a putea da cât mai multe detali, organelor competente.

Când faceți cumpărăturile nu vă arătați banii în public, pregătiți o sumă modestă înainte de-a ajunge la casă. Dacă aveți asupra voastră o sumă mare de bani, împărțiți-o și puneți-o în două locuri diferite fără a o ține împreună cu hârtiile de identitate, cheile mașinii sau ale casei.

Dacă în timpul deplasărilor pe jos aveți asupra voastră obiecte de valoare (poșetă, maletă, etc.) țineți-o în partea de lângă zid (clădire) deoarece îngreunează «acțiunea» unui hoț care vrea să v-o smulgă din mână.